vineri, 21 octombrie 2011

DE CE NU VI S-A DEZVĂLUIT ADEVĂRUL DESPRE VITAMINA D?

"Lumea modernă este bântuită de epidemia deficienţei de vitamina D, această epidemie fiind de o astfel de profunzime şi gravitate încât, face ca gripa porcină H1N1 să pară doar o simplă răceală.
Deficienţa de vitamina D nu doar că se extinde în mod alarmant, dar este şi cauza principală a altori boli grave precum cancerul, diabetul, osteoporoza şi afecţiunile inimii.
Un nou studiu publicat în ediţia din martie 2010 a Jurnalului de Endocrinologie Clinică şi Metabolism (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism) a arătat că un procent şocant de 59% din populaţie suferă de deficienţa de vitamina D. Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism. Autorul principal al studiului, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sănătate al Universităţii McGill spune că „Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar.” Acest nou studiu confirmă existenţa unei legături clare între deficienţa de vitamina D şi grăsimile stocate în organism. Acest lucru susţine teoria prezentată cu mulţi ani în urmă aici în NaturalNews, despre faptul că razele soarelui facilitează pierderea grăsimii din organism. Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grăsimiii operează în corpul uman. Însă rezultatele cercetărilor legate de vitamina D nu se opresc aici...

vineri, 14 octombrie 2011

Cum sa traim Sanatos!

"SANATATEA este ca banii, niciodata nu vom avea o adevatrata idee de valoarea sa pana cand o vom pierde". - Josh Billing

"Preventia este pe locul 1 in preocuparile specialistilor din intreaga lume, luand in considerare faptul ca ea costa de 10 ori mai putin decat tratamentul pentru o anumita afectiune. Prin aportul acestor suplimente naturale putem sa prevenim diverse probleme de sanatate. Medicamentul alopat nu il taiem de pe lista, insa acesta poate fi administrat numai pentru o perioada scurta de timp", explica dr. Ovidiu Bojor.

Este clar ca omul mileniului III traieste mai mult, dar oare este mai sanatos, mai fericit?

Departe, tot mai departe de frumusetea si armonia naturii, poluat, prins in conflicte si angrenat fara crutare in istovitoare curse pentru existenta, este el oare mai aproape sau mai departe de ceea ce ar trebui sa fie?

Probabil, pentru a raspunde la aceste intrebari si, mai ales, pentru a da solutii, a fost redescoperita medicina naturista.
Se stie ca, in urma cu doua milenii, in China nu era pretuit doctorul care trata cel mai bine, ci cel ai carui pacienti nu se imbolnaveau.
El era platit atata timp cat pacientii sai erau sanatosi si... fericiti (chiar daca erau mai saraci).
Iar pentru a le asigura sanatatea, medicii apelau la regulile de aur ale naturii.

Este putin socant pentru omul modern, obisnuit sa se lupte cu boala si nu sa se imprieteneasca cu sanatatea, felul in care era vazuta medicina candva.
Si, totusi, s-ar putea ca foarte curand sa trebuiasca sa reinviem aceasta arta de a trai sanatos, pentru ca avem mare nevoie de ea.
Iar ceea ce va propunem in continuare este sa facem deja primii pasi in aceasta redescoperire.

sâmbătă, 1 octombrie 2011

LECTIA DOCTORULUI YOLLOK

Eu am crescut la o ferma, la sud de Saint-Louis.
In anii 50 am inceput cu cresterea vitelor pentru carne.
Daca sunteti in domeniu in ceea ce priveste cresterea si inmultirea bovinelor,
atunci, probabil stiti ca singura cale de a castiga bani la tara este de a cultiva singuri hrana.
Noi tocam porumbul, boabele si faina la moara si adaugam in acest continut vitamine si minerale. Asa preparam noi hrana bovinelor.
Deja dupa 6 luni aceste vite puteau fi expuse la piata si vandute.
Noi efectuam o selectie pastrand cele mai mari cornute.
Si ce-i interesant, facand acest lucru pentru vite, noi insine, va imaginati,
nu foloseam nici un fel de minerale si vitamine, insa eram tineri
si doream sa traim pana la varsta de 100 de ani fara nici un fel de boli si neajunsuri.
Acest lucru m-a framantat foarte mult si l-am intrebat pe taica-meu :
"Tata, spune-mi de ce nu faci si pentru noi acelasi lucru pe care-l faci pentru vite ?".
Atunci tata m-a facut sa gandesc corect, spunandu-mi:
"Mai bine taci; tu trebuie sa pretuiesti faptul ca zilnic mananci produse proaspete de la ferma,
sper ca intelegi acest lucru?"
Eu desigur n-am mai intrebat nimic pentru ca nu voiam sa ma lipsesc
de pranz sau de masa de seara.